Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Kompisar på friends

Giffarnas möten mot Stockholmslagen har blivit en mötesplats för Sundsvallsbor i exil. Det är faktiskt ganska trevligt, och då tycker inte jag om att träffa människor jag känner. I alla fall inte när jag inte vet att jag ska träffa dem. Det blir fel på något vis.

Men på Friends arena funkar det utmärkt. Om inte spelet stämmer (som det gjorde i 45 minuter) är det ändå en njutning att sitta och kolla på när bröderna Boman vinkar åt varandra en halv halvlek. Eller att någon av bröderna Huss stämmer in i sång. Bortastödet för Giffers har minsann varit imponerande på nationalarenan. Snyggt.

Man träffar sjukt många människor från Sundsvall här nere. Mina kollegor brukar påpeka att jag alltid stöter på en medelpading när vi är ute på lunch eller kundmöten. Jag vet inte om Sundsvallsbor är överrepresenterade här nere men ibland får jag känslan av att det kan vara så. En väldigt ovetenskaplig iakttagelse med den enda empirin att de jag springer på kommer från Sundsvall. Inte helt otippat såklart med tanke på var jag tillbringat större delen av mitt liv.

Jag och mina kompisar sitter och planerar en stundande Frankrike-resa också. Eftersom Zlatan och hans kompisar var så bra på Friends så måste jag och mina kompisar åka husbil i två veckor. Jag älskar det. Och hatar det. Finns det saker jag ogillar mer än att träffa människor jag känner så är det att åka husbil med människor jag känner. Nu har jag iofs aldrig prövat att åka husbil med mina kompisar men jag har svårt att se att det ska bli helt bra. Så länge Stephanie Mejtsson inte kör så ska det nog gå vägen Han är typ blind.

Vi börjar i Paris och kikar Sverige-Irland innan vi styr pråmen mot Toulouse och hoppas att någon vill svarta börsen-sälja biljetter till Italienmatchen. Funkar inte det får vi väl njuta av alla noll sevärdheter vi har scoutat i stan. Matchen mot Belgien i Nice är emellertid ordnad då de flesta av oss har biljett. Det är som bekant rätt bra tryck på biljetterna inför sommarens fotbollstävling och många blågula går bet verkar det som.

Jag har aldrig varit på fotbolls-EM men stämningen kommer säkert på många sätt påminna om den vi fick i söndags mot gnaget borta. Kompisar på Friends liksom. Jag hoppas att bröderna Boman sitter på Park de Princes och vinkar åt varandra där också.

Gustav Parment