Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Lovande start på silly season för GIF Sundsvall

Två GIF-värvningar är klara. Här ger Oskar Lund sin syn på värvningarna så långt.

I måndags blev mittfältaren Robin Tranberg klar för GIF Sundsvall, och på tisdagen var det unge ytterbacken Eric Björkander som presenterades.

Två unga spelare med utvecklingspotential, men som samtidigt redan har rutin av spel på en hög nivå (framför allt Tranberg). Båda har dessutom skrivit långa kontrakt med GIF, och det gör att de får tid på sig att ta steg under sejouren i Sundsvall.

Det här är en bra start på silly season för GIF Sundsvall del sett till vad man har för ekonomiska förutsättningar, och att Tommy Naurin förlängde sitt avtal i förra veckan gör inte saken sämre.

Läs mer: Nyckelspelaren förlänger med GIF Sundsvall

Värvningen av Björkander känns verkligen som en fjäder i hatten för GIF:s del. Det handlar om en ungdomslandslagsspelare som siktar på att ta nästa steg i karriären, och att han då väljer GIF Sundsvall är ett tydligt tecken på att han tror att det finns möjligheter att utvecklas vidare i föreningen.

Sportchef Urban Hagblom var märkbart nöjd över att man lyckats landa en spelare i den kategorin när jag pratade med honom, och det är lätt att förstå.

Känslan är att många spelare runt om i landet har en mer positiv bild av GIF Sundsvall än vad fallet var för ett antal år sedan. Man ser på GIF som ett lag som försöker spela en attraktiv fotboll och som en förening där det finns möjligheter att ta nästa steg.

Emil Forsbergs framgångssaga betyder mycket för bilden av GIF, och att man hade med både Joakim Nilsson och Dennis Olsson i den senaste U21-truppen är också bra reklam.

Nu stormar silly season vidare och fokus för GIF ligger på att antingen förlänga med Jón Gudni Fjóluson eller hitta en ny mittback, samt att titta på ett par offensiva spelare.

På yttermittfältet är det väldigt tunt just nu, och där måste det fyllas på.