Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Matlådorna ser i alla fall lovande ut – på papperet

Annons

Två tunga politiker, en egen företagare med en lång mathistoria bakom sig och så vår multireporter Jan Olby.

Under en vecka framåt ska denna taggade kvartett ta del av maten i de matlådor som lagas till av Sundsvalls Mat & Måltider på Tomtgränd och vi är naturligtvis alla intresserade av deras intryck och omdömen.

Var den numera ökända lådan med korv och potatis, som levererades till en 92-årig dam i början av året och som orsakade något av en storm på social medier ett olycksfall i arbetet?

Eller kommer man fram till att det faktiskt är si och så med kvaliteten på kommunens matleveranser?

Följ ST:s matpatrull och ställ era frågor här.

Efter att ha synat menyn för den här veckan och den kommande är jag övertygad om att det i alla fall på papperet ser ofantligt mycket bättre ut än den bild som kanske alltför många har av hur det ser ut.

I alla fall om man gillar gamla klassiker som fläskkorv med rotmos, paltbröd, stekt fläsk och vitsås, ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde eller stekt strömming och potatismos.

Och med ett veckans alternativ som tjälknöl med rödvinsås och potatispuré eller laxfilé med dijonsenap, parmesan och kokt potatis, ja då skulle i alla fall jag gå och slicka mig om munnen för jämnan.

Läs även: Politiker testar hemtjänstens matlådor under en vecka

Men "på papperet" är en sak. Själva tillagningen och resultatet en annan.

Plötsligt ter sig pensionsåldern som är mindre än tio år bort – huga, huga, sommarstuga – inte lika skräckinjagande som tidigare, även om vi förhoppningsvis i vårt hushåll där hemma inte kommer att beställa hem maten på ytterligare några år.

Bara det inte ändrar sig innan dess. För ni som är 60-, 70- och 80-talister har ju helt andra referenser och favoriträtter.

Å andra sidan fick Peder Björk & Co med sig tacos hem redan med första leveransen på fredagseftermiddagen ...

Läs även: Blev grinfärdig över kommunens matlåda till 92-åriga mamman