Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Nattsvart för innebandystaden – nu måste lagen släppa fram talangerna

Kikar man lite snabbt ser det nattsvart ut för innebandyn i Sundsvall.
Säsongen är över och det har kryllat av förlorare.

Annons

Granlo BK åkte ur Superligan och av alla framtidslag som försökte kvala sig uppåt var det bara retrogänget Nordic som lyckades.

Det var nog en herrans tur att inte fler lag avancerade. Det finns inte spelare så det räcker, det kommer att bli en huggsexa av Guds nåde under Silly Season.

På sikt kan det här däremot vara positivt – nu måste lagen släppa fram talangerna.

Granlo BK åkte ur och kommer att tvingas satsa lokalproducerat i stället för allsvenskt i Allsvenskan den närmaste tiden. Precis som Ankarsvik, IBK Sundsvall och Nordic lär göra. Och tänk om Klockarberget också hade anslutit till den trion. Jösses.

Nu blir det roliga derbyn i ettan med drag runt omkring. Men innan det kommer det att bli dragkamp om spelarna. Det kan bli kaos och frågan är om det går att hitta några riktiga vinnare i det här.

Nordic kvalade sig, med nöd och näppe, upp till ettan med en medelålder på 28,44 år. De kommer att behöva en skrälldus med spelare för att ge de som har möjlighet att satsa på en ny nivå en vettig chans.

I Sundsvall kryllar det av talanger, unga löften som nu har fantastiska möjligheter att få spela seniorinnebandy på hög nivå. För att sedan kanske kunna ta klivet hela vägen upp.

På damsidan var Klockarberget chanslösa mot tufft satsande Thorengruppen på vägen mot Allsvenskan.

Och på en högre nivå nosar Sundsvalls IBF på en framtid som SSL-lag. I kvalet mot Hammarby räckte man inte till – men Tomas Stenlund har grejer på gång och nästa säsong tar han nog de sina till en ny nivå.

2015/2016 blev ingen innebandysäsong som gick till historien som någon av de mer positiva för Sundsvallslagen.

Men kvaläventyren har varit nyttiga och lärorika.

Och jag vill inte se det nattsvarta i dagsläget. Jag tror en ljusning finns, bara klubbarna vågar göra det enda rätta; att släppa fram talangerna.