Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Nycklarna till framgång i Granlo BK:s ödesmatch

Målvakten, mästaren, magikern, Manken och motivationen.
Det finns många nycklar till framgång när Granlo BK spelar säsongens första verkliga ödesmatch. Redan i början av januari.

Vid sidan av planen har föreningen gått många riktigt tuffa matcher redan.

På parketten är det allvar. På riktigt.

16 omgångar är spelade, tio återstår. Ändå går det, redan nu, att peka ut hemmamötet mot Sirius som ett av de viktigare i Granlo BK:s historia. Kampen kring nedflyttningsstrecket är stenhård och varje poäng är livsviktig. Inte minst de som står på spel när det kommer gäster från Uppsala på besök, gäster som är ett futtigt mål före Granlo i tabellen.

Granlo BK kommer till match med tre raka uddamålsförluster i ryggen, under höst och vinter har det totalt blivit fem, och den trista trenden inleddes just mot Sirius i höstas.

Vad krävs för att Granlo ska vakna till liv och vända gravkullarna ryggen?

Massor förstås.

Målvakten. Tomas Åhrberg har en högstanivå som tangerar landslagsklass, och nu börjar formen finnas. I hemmamatchen mot Linköpnig var han stundtals briljant, och ett stabilt målvaktsspel är nyckeln till vilken framgång som helst. Åhrberg kan vinna matcher åt Granlo BK. Och han kommer att behöva göra det.

Mästaren. Det finns inte ett lag i världen som inte skulle vilja ha Johan Samuelsson i sitt lag. Så bra, skicklig och respekterad är Granlos mästerlige lagkapten. I Superligan är han assistkung och när han flankeras av de målglada skarpskyttarna Jonas Berglund och Max Wahlgren som sidekicks har Granlo BK en förstakedja av hög klass.

Magikern. Om Berglund och Wahlgren, som söker skott ur alla tänkbara och otänkbara vinklar, är förutsägbara i sitt spel så står Patrik Fransson för det fullständigt oförutsägbara. Frasse bryter mönster som inte ens finns och ger utrymme åt sina kedjekompisar. Tillsammans med Ondrej Mikes och Anton Samuelsson kan han skapa magi.

Manken. Magnus Svensson brinner för sin sak. Han är kunnig, påläst, intresserad och engagerad. Nu måste Granlotränaren även visa sina känsligaste fingertoppar. Han måste se vilka som är heta och skoningslöst ställa över de som har en dålig dag, han måste leda de sina till segrar – och inte tillåta motståndarna spela av matcher så löjligt enkelt som Linköping fick göra senast. Fler hedersamma förluster saknar helt och hållet poäng.

Motivationen. Granlo BK måste våga för att vinna, självförtroendet är inte på topp efter alla stjärnsmällar, men nu måste gruppen sluta sig samman och visa hjärta och stolthet. Motivationen måste finnas och den kan inte vara annat än på topp.

Ödesmatcher brukar sällan spelas med tio omgångar kvar.

Men för Granlos del är det verkligen det det handlar om i detta nu.

Matchen mot Sirius blir ett steg mot något nytt, oavsett hur den slutar.

Himmel eller helvete väntar.