Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika om Selångers kris: Ruinserien har krävt ytterligare ett offer

Det är över nu.
Allt talar för att Selånger FK kliver av fotbollstvåan. När vintern är som kallast, när försäsongen precis startat så smått.
Och Norrlandsfotbollen blir ytterligare ett klassiskt lag fattigare.

Annons

Det kostar att ligga på topp. Och det svider minst lika mycket att vara strax där under. De lite lägre serierna inom Norrlandsfotbollen är svindyra, och rätt så rejält oglamourösa, att spela i

Det har många lokala klubbar, inklusive Selånger, fått erfara förut och nu talar allt för att det är dags igen. Med nära på hundraprocentig sannolikhet blir det en omstart. För andra gången i så fall.

Rätt eller fel?

I dagsläget går det nog inte säga annat än att man lär fatta det enda vettiga beslutet när man samlas på lördag. Men visst ska Selånger FK fortsätta att leva, inte bara som en plantskola och ungdomsförening.

I flera säsonger har det varit tuffa och intressanta dueller mellan Ånge och Selånger i fotbollstvåan. Nu lär de senare lämna och laget i västra lär också gå en rätt dyster framtid till mötes. Att spelare lämnar Ånge IF är vi vana vid. På samma sätt har vi vant oss med Benny Matssons engagemang och den pusselbiten blir brutalt svår för dansken att fylla igen.

I ställer talar allt, åtminstone för oss som tänker lite lokalt, för IFK Timrå. Som kommer som nykomlingar och som en fräsch joker. Det trodde nog ingen för ett par somrar sedan, och inte heller när den föreningen var i djup kris innan allt började vända uppåt igen.

Lagbygget ser redan intressant ut och på lördag eftermiddag finns det kanske fler lokala godbitar att plocka och stärka det redan starka.

IFK Timrå blir flaggskeppet i tvåan och vad som ska hända med Ånge IF törs jag inte riktigt tänka på i dagsläget.

Det är nog dystert som det är.