Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Snälla, visa mig en ledare som enar folket och kan visa oss vägen

Jag har aldrig upplevt mig vara så frustrerad över den evigt långa väntan som jag gjort senaste tiden. Jag sitter och lite stressigt knackar klackarna i golvet i väntan på en vändning. Det känns som jag i slowmotion ser hur världen fallerar framför mina ögon, hur vårt runda klot blivit en lekplats för stora makthavare som endast ser erövrande och det egna maktbegäret framför sig.

Jag vill erinra om att jag förstår att det är svårt att leda en nation, jag förstår att det är en utmaning att ena ett folk, att förhindra missnöje och skapa en harmoni för så många människor, men jag vädjar till er med makt ge mig ett litet ljus och hopp om att en plan iallafall finns så lovar jag att vänta lite till. Visa mig ljuset i tunneln, säg till mig att allt ordnar sig och att vi kommer att gå ur mörkrets svarta hål.

Jag är rädd för det bottenlösa svarta hål som just nu verkar rymma hela världen. Oavsett vart i världen jag än riktar min blick blir jag rädd. Jag står gapandes och chockeras över hur Trump ens står som ett alternativ för att leda ett av världens mäktigaste länder. En man vars storhetsvansinne förblindat honom från så enkla saker som att respektera sina medmänniskor, han klarar inte ens av att hålla ett tal utan att tala nedlåtande gentemot andra. Många stunder ser jag underhållningsvärdet i hans sätt, men kan någon tala om för mig när vi bestämde oss för att vår jord är en sandlåda för den med pengar?

Människors liv och öden står på spel i denna politiska världsroulette.

Vänder jag blicken till en annan del av världen kvävs jag av klumpen i halsen när jag ser tårgas tränga sig in i ögonen på nyfikna nyfödda blickar samtidigt som barnets mor torkar bort tårarna som rinner ner för dennes kind. Det är människor som står i minusgrader och lera, som valt liv före döden.

Men förr kunde jag åtminstone vända blicken ner för att ge mitt sinne ro för en stund, genom att se framför mina egna steg och känna trygghet, men det gör jag inte längre. Sverige som jag så stolt flaggat för i alla sammanhang, vart är du? Ingen kan bära din fana så högt som du förtjänar då även våra politiker inte längre är närvarande på riktigt. Det enda jag ser är deras kappor svajande efter vinden.

Snälla någon, visa mig en ledare, en ledare som kan skapa oss en vision vi vill se, ge mig en ledare som enar folket, visa mig en ledare som kan visa oss vägen med en stark och rak hand, visa mig en enda ledare som kan eliminera rädslor så att vi även fortsättningsvis kan fortsätta med bestämda steg framåt och vara den förebild omvärlden alltid sett Sverige som.

Nelson Mandela lyckades leda sitt folk i 25 år inifrån ett fängelse för att han trodde på en bättre framtid, hans vision var så starkt förankrad i honom så andra valde att börja tro med honom och arbeta för det gemensamma målet. Hans kappa rörde sig inte ur fläcken, hans hjärta berörde. Om han klarade av det inlåst, kan någon ställa sig upp och göra det nu i det fria?

Sanaz Tarlani