Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Tack alla som läser ST – kul att vi blir fler

Annons

För lite drygt ett år sedan gick en epok i graven då tidningen Dagbladets utgivning upphörde. Dagbladet slogs ihop med Sundsvalls Tidning, när delar av innehållet flyttades till ST. Liksom personalen och alla läsare.

Det var många som undrade hur detta skulle gå. Kan man verkligen slå ihop två tidningar som varit konkurrenter i över 100 år?

Man ska aldrig uttala sig tvärsäkert om nåt, men en ganska klar första officiell fingervisning är ju hur pappersupplagan för ST utvecklats. Följde prenumeranterna med?

Svaret är ja!

Läs mer: Sundsvalls Tidnings upplaga ökar – chefredaktören: "Det är jättefina siffror"

Genom sammanslagningen har ST ökat upplagan med 2 400 exemplar det senaste året – en ökning som torde sticka ut i det i övrigt backande Papperstidningssverige.

Förklaringarna är förstås flera. Tack vare vår satsning på att samla alla våra journalister i Sundsvall under gemensamt varumärke har ni läsare blivit fler i ST. Dessutom är ni många som uppskattar vårt innehåll – att så pass många av alla Dagbladets prenumeranter nu valt att fortsätta med ST tyder ju på det. Faktum är att i princip alla trogna Dagbladetläsare numer har ST som sin morgontidning.

Genom detta står vi starkare än någonsin. Genom vår journalistik i morgontidningen ST, gratistidningen Sundsvalls Nyheter, sajten ST.nu och vår nya mobilapp når vi 9 av 10 i Sundsvallsregionen med vår nyhetsförmedling flera gånger i veckan.

Vi tackar ödmjukt för det förtroendet!

Läs mer: Så gör du för att få pushnotiser till din telefon