Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Tänk så perfekt att slippa ge flera intervjuer

Vår krönikör Pamela Andersson rankar de hetaste sportsnackisarna – på sitt unika sätt.

1. Petter Northug

Ni kanske inte får se Petter Northug i världscupen på skidor i vinter, den tvisten är ännu inte avgjord, men att han kommer att synas i rutan ändå stod klart i helgen. Då avslöjades att norrmannen startar sig egen TV-kanal eftersom han enligt egen utsago har så mycket att förmedla! Med det går han också i Zlatans fotspår (som ju redan har sin Zlatan Unplugged-app) och skaffar sig rätten till sitt eget idrottsliv och sina egna reportage. Det är mycket man vill förmedla. Och jag tror vi har många spännande tankar att dela med folket, förklarar Petter sitt beslut till norska tidningen VG. Jag är inte förvånad. I det nya klimatet vi lever i där alla är reportrar och fotografer och allt som händer läggs ut på sociala medier är det lätt att nyheter som inte stämmer cirkulerar i åratal som en sanning på internet. Med en egen kanal kan Petter kontrollera vad som sägs och hur det vinklas, och kan prata med sina supportrars över hela världen när han vill och på sitt eget sätt. Superstjärnan Messi har också tagit efter Zlatans initiativ och startat en egen app, och det kommer inte att dröja länge innan flera av världens superstars följer efter. Tänk så perfekt att slippa ge flera intervjuer, det räcker med typ intervjua sig själv i sina egna kanaler så kan all annan media rewrita. Bra, eller hur? Det beror förstås på hur man ser på det. Hur mycket kommer Petter att nämna fyllekörningen och konsekvenserna efteråt? Hur mycket kan han själv ställa sig mot väggen? Hur många öppna – och kritiska – frågor får vi? Jag har inga svar, men tanken slår mig efter en snabb titt på instagram och facebook. Bara snygga, friserade bilder med raster och filter som gör bilden allt bättre. Det äkta, det skitiga, svåra och sorgliga sparar vi inom oss. Kommer Petter också att göra det? Förmodligen. Att det kommer att bli underhållande förväntar jag mig. Men livet är ju så mycket mer.

2. Allsvenskan

Herregud vilket drama! Så mycket ångest, förhoppningar, känslor, nerver och en outsider (åtminstone för mig) som just nu leder. Avslutningen av allsvenskan innehåller verkligen allt. Tyvärr även bengaler.

3. Staffan Olsson

Den svenske förbundskaptenen i handboll gör som Zlatan (alla gör som Zlatan!) och går till PSG. Ännu en anledning att ta sig till Paris i vinter.

4. Ebba Andersson

Alla lovande och unga talanger som kommer upp och utmärker sig lite extra kallas ofta för nya nånting. Hur många gånger har vi inte sett nya Gunde, nya Anja Pärson eller nya Peter Forsberg? Ett epitet som sedan visat sig vara alltför tufft att leva upp till. Men nu! Skidtjejen från Sollefteå, Ebba Andersson, har verkligen potential att bli nya Kalla. Ebba har inte bara vunnit JVM-medaljer på skidor och sprungit Finnkampen, hon har också gång på gång krossat allt motstånd på Lidingöloppet. I fjol vann hon F17 på rekordtiden 36.58 och i lördags i nya klassen F19 slog hon tvåan med nästan sex minuter (!) och vann på nytt rekord 45.46. Håll ett öga på den tjejen!

5. Sepp Blatter

Misstänks för korruption och en olovlig penningtransaktion av de schweiziska myndigheterna. Nähä! Inte den fina killen väl? Förvånad jag blir! Not.

6. Johnny G

Okej, jag kanske är sen på bollen här men sången om John Guidetti med Badpojken (och sång av Frida Green) ger mig rysningar! Dessutom: hur många idrottsmän får en sång en sång uppkallad efter sig? (Förutom Zlatan…)

7. Leksand

Efter mardrömsstarten i hockeyallsvenskan fick fansen äntligen en seger. Vänder det nu?

Pamela Andersson