Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kroppen orkar inte längre – nu tvingas hon sälja sitt kafé

Hon har drivit kaféet i snart elva år, men nu är det till salu.
– Åh, det gör ont i hjärtat, men jag har inget val, säger Farzaneh Latifi.
Hennes kropp orkar inte längre.

Annons

Café Vallmo i centrala Skönsberg håller stängt.

På måndag morgon läggs 55-åriga Feri Latifi på operationsbordet på sjukhuset i Örnsköldsvik.

– Ja, det är mitt ena knä, jag ska få en protes. Jag har haft så ont på nätterna att jag inte kunna sova, och jag har gråtit. Snabbaste sättet att få en operation var i Ovik, så nu är vi här, jag och min man, berättar hon.

Det andra knäet opererades för några år sedan. Dessutom dras hon med en ond axel, en så kallad kalkaxel.

– Jag har jobbat ensam i många år, bara haft några praktikanter ibland. Men det har inte gått ekonomiskt att ha anställda, så jag har gjort allting själv, och det har inte handlat om några halvfabrikat, betonar hon.

Hon startade kaféet i Skönsberg i maj 2005, först som enskild firma och senare som aktiebolag. Ett kafé som varit populärt bland många kunder.

– Ja, riktigt populärt. Det har även kommit kunder från andra sidan stan och jag har haft en jättefin relation med kunderna. Det här kaféet är ju mitt barn, så egentligen vill jag inte alls sälja.

Men till sist har hon ändå lyssnat på kroppen.

– Jag frågade mig själv: vad håller jag på med? Och insåg att det inte går att driva kaféet vidare.

Därför blev beslutet att sälja verksamheten.

– Det har ringt jättemånga. De flesta av dem vill göra om lokalen till pizzeria och jag har sagt att det här ska inte vara någon pizzeria. Men det finns också två andra personer som är intresserade, så kanske blir det någon av dem.

Men först väntar alltså operationen i Örnsköldsvik direkt efter helgen.