Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kroppsbyggare åtalas för dopningsbrott

När polisen gjorde husrannsakan hittades dopningsmedel både hemma hos en kroppsbyggare från Sundsvall och på hans arbetsplats. Nu åtalas mannen som misstänks ha sålt dopningsmedel till flera andra personer.

I februari slog polisen till mot Sundsvallsbon. Hemma hos honom fanns en rad olika dopningsmedel, sprutor och kanyler. Och på mannens arbetsplats hittades en matlåda som innehöll dopningsmedel.

I en dator som tillhör mannen har polisen också kunnat se konversationer med flera andra personer, några av dem är kroppsbyggare som mannen känner.

En av personerna i chatten är en man från Sundsvall som nyligen åtalats för dopningsbrott, en annan är en kvinna från Östersund som hade dopningsmedel tillsammans med sprutor och kanyler hemma men nekar till brott.

Bland de misstänkta köparna finns också en tidigare Sundsvallsbo, i hans källarförråd hittade polisen dopningsmedel. Han förnekar brott men vill inte kommentera de många diskussioner han haft med Sundsvallsbon via chatten.

I chatterna diskuteras bland annat olika dopningspreparat, deras användningsområden och biverkningar.

Sundsvallsbon åtalas för att ha innehaft över 3 700 enheter dopningsmedel, delvis i överlåtelsesyfte.

I förhör har Sundsvallsbon erkänt att han använder dopningsmedel men förnekat att han sålt till andra.