Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krossade Junsele

Ånge IF körde över Junsele med 13–1 och leder division III mellersta Norrland på samma poäng som Östersund.
Detta när en omgång återstår.
– Vi har gjort vad vi har kunnat så här långt, säger spelande tränaren Benny Matsson.

Allt avgörs nästa helg där Ånge möter Salsåker-Ullånger och Östersund Junsele. Båda på bortaplan.

– Som det ser ut nu blir det en målskillnadsaffär, säger Matsson.

För även Östersund gjorde många mål under eftermiddagen. Laget vann med hela 9–1 mot Kramfors, något som ytterligare understryker de båda topplagens överlägsenhet den här säsongen. Resultaten innebär att Ånge har fyra måls fördel inför den sista omgången. Om lagen slutar på lika i målskillnad vinner Ånge serien tack vare fler gjorda mål. Om inget mirakel inträffar, vill säga.

– Det är en rolig serie på så sätt, för även i botten är det väldigt jämnt, säger Matsson, vars lag "bara" ledde med 3–1 i paus mot Junsele.

– Men vi var helt överlägsna även i första. På slutet handlade det bara om att göra många mål, och det gjorde vi ju till slut.

13 för att vara exakt. Noterbart är att nye Alagie Sosseh svarade för tre nya fullträffar. Han har blivit en joker i Ånges jakt på uppflyttning till division II.