Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kryssade mot topplaget trots manfall

Selånger FK knep åt sig en poäng mot topplaget Nyköpings BIS i norra ettan.
Trots att flera nyckelspelare saknades.
– Det är en riktigt bra match, säger tränaren Mikael Andersson.

Annons

Det var ingen lätt uppgift Selånger FK hade framför sig då man begav sig ner till Nyköping för att slå tillbaka "Bissarna".

Mittbacken Erik Löfgren har fortfarande problem med sin fot, mittfältsgeneralen Per Nyman var avstängd, Ahmad Khreis och Jens Gustafsson har knäskador och Dennis Sjölén var bortrest.

Men trots endast två utespelare, och en målvakt, på bänken lyckades man knipa åt sig en poäng av topplaget.

– Det är klart att man måste vara nöjda och glada över en poäng borta mot dem som ligger i kvalplats till Superettan, säger Andersson.

Selånger hade för dagen förstärkt laget med två lirare från IFK Sundsvall, Stefan Grönlund (som klev in direkt från start som mittback) och Fredrik Olofson.

– Stefan gör en jättebra insats, liksom hela försvarslinjen, och Fredrik kom in på slutet.

Det var Nyköping som satte takten matchen igenom medan Selånger fick koncentrera sig på försvarsspel.

– Men vi stack upp då och då några gånger varje halvlek. Efter tio minuter hade Daniel Andersson ett bra läge som Nyköpings målvakt räddade, det hade kunnat resultera i något, säger Andersson.

– Det är dock Nyköping som för matchen med mycket bollinnehav, de är ett riktigt spelskickligt lag måste jag säga. Vi fick jobba hårt i försvarsspelet, och då de lyckades sick-sacka sig igenom våra linjer så stod "Jonte" (Jonathan Johansson) för några bra räddningar.