Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kuben utan poäng - i vänta på utredning

Spelmässigt var det Kubens match, men så kom säsongens första förlust. En tät backlinje från Kramfors och poängen gick om intet.
– Det är lite tungt, samtidigt har vi blivit av med poängen från Gottnematchen i efterhand, säger Kubikenborgs tränare Tommy Lerstrand.

Det är den omtalade matchen i förra veckan som avbröts efter mordhot från publiken mot en av linjemännen som nu utreds av Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd. Matchen bröts med några få minuter kvar och är inte officiellt sett färdigspelad än.

– Det var oklart när matchen blåstes av att den då avbröts, jag tror domarna var skärrade av händelsen och därför inte lyckades förmedla att matchen avbröts, säger Tommy Lerstrand.

Läs också: "Ser mycket allvarligt på situationen"

Det finns nu fyra alternativ för efterspelet. Resultatet kan kvarstå samtidigt som Gottne får betala böter, Kuben kan tilldömas segern, matchen kan spelas klart eller att den spelas om helt och hållet.

– Vi har blivit ombedda att ge vår syn på vad som hände i en skrivelse. Och såhär i efterhand slår det mig att en del saker inte var som de skulle, säger Tommy Lerstrand.

Om två veckor kommer fotbollsförbundets dom att falla.

– Det var överlag en hätsk stämning, nästan brutalt spel emellanåt, säger Tommy Lerstrand.

En matchbild som Gottne inte verkar dela då de skriver såhär på sin hemsida:

"Gottne två klasser starkare än ett kuben som mest gnällde och viftade efter domaren under matchen, trist att ett sånt beteende ska kunna påverka domare då domarna helt klart gick på Kubens linje"