Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kuben vände och vann – för "Jocke"

Kuben låg under med 2–1 mot Rengsjö SK, men vände på steken och vann.
Fokus togs dock bort från matchen i slutskedet när Joakim Sjödin knockades av egen målvakt.
– Vi sa att vi vinner matchen och skänker alla tankar till Jocke efteråt, säger 3–2-skytten Niklas Nygren.

Kuben började bäst mot serieåttan Rengsjö och var även det lag som först hamnade i målkolumnen. Målfarlige värmlänningen Fredrik Törnqvist höll sig framme på ett inlägg och stötte in ledningsmålet.

Precis innan domaren blåste för halvtid hade dock bortalaget gjort 1–1 via en frisparkskanon av Erik Wästman.

– Det kändes som att vi var passiva och trodde att vi skulle vinna. De fick komma i gång med sitt långa spel vilket gör att vi tappar våra intentioner och börjar slarva, säger Kubentränaren Tommy Lerstrand.

I den andra halvleken skulle man sedan släppa in ännu ett mål på en fast situation. Det var återigen Wästman som gjorde målet, den gången från elvameterspunkten.

Kuben kvitterade snabbt genom en individuell prestation av Marcus Jonsson, och med drygt fem minuter kvar att spela kunde Niklas Nygren göra segermålet.

– Martin Fors går upp på en hörna, så skriker jag skarv och det gör han. Så får jag bara dra dit den, med en liten touch på en försvarare, säger mittfältaren.

När matchen led mot sitt slut kolliderade hemmamålvakten Cristofer Högbom med lagkamraten Joakim Sjödin. Den sistnämnde fick lämna planen i ambulans med befarad hjärnskakning.

– Han hade ont i rygg och nacke och minnesförlust när vi började prata med honom, därför ville vi fixera. Men han återfick minnet så vi hoppas att det bara är en lätt hjärnskakning, säger Lerstrand.

När matchen återtogs kunde Zakaria Bel Mekki runda målvakten och fastställa slutresultatet 4–2.