Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kubens artist presenterade sig

Det blev en tung start för Kuben mot Frösö när hemmalaget pressades tillbaka. Då satte matchens stora artist Ahmad Khreis 1–0 och allt lossnade för de gulsvarta. Ett ruggigt effektivt Kuben vann till slut med tennissiffror.

– De första 25 minuterna var frustrerande. Det kändes som att det kunde sluta hur som helst, sa tränaren Tommy Lerstrand.

– En svårspelad match där vi inte alls spelade bra i början, sa Ahmad Khreis.

Med 6–0 på resultattavlan på Norrporten Arena – matchen flyttades från Kubikenborgs IP – kan citaten ovan verka hämtade från en annan match. Men de var inte fel ute.

I inledningen pressade gästande Frösö tillbaka Kuben på egen planhalva och hemmalaget tappade boll allt för enkelt i många situationer. Nyförvärvet Daniel Yohannes fick svårt på högerbackspositionen när Frösö gång på gång attackerade från sin vänsterflank.

– Vi ställde bara ut skorna och föll ifrån. Då skickade jag upp tre spelare för att värma, och det blev en bra signal. Efter det klev vi fram och då kom även 1–0, sa Lerstrand.

Målet gjordes av Ahmad Khreis, efter ett mycket snyggt anfall. Yttermittfältaren Jakob Melander fick efter vissa problem in bollen i straffområdet där Haris Hadzic bröstade ner bollen till Khreis. Den patenterade målskytten skottfintade och placerade sedan in bollen med vänsterfoten.

Knappa kvarten senare stod samme Khreis för en lysande framspelning när han serverade Jakob Melander vid den bortre stolpen. Melander satte enkelt bollen i öppet mål.

Frösö fick chansen att komma tillbaka genom en straff efter 40 minuter. Men Jesper Svensson räddade i Kubenmålet, och i anfallet därefter satte Niklas Nygren blytunga 3–0. Matchen var därmed avgjord redan i halvtid.

– Efter 1–0 tog vi över. Det vi gör bra just nu är att vi spelar oss ur situationer och varierar vårt spel. Dessutom gör vi mål på våra chanser, sa Ahmad Khreis.

Trots att spelet inte stämde fullt ut var det här Kubens, och framför allt Ahmad Khreis match. Han fintade, trollade, spelade fram – och gjorde mål. Hattricket fullbordades i den 84:e minuten när han fastställde slutresultatet 6–0.

– Det har blivit ett par stycken nu, men jag är långt ifrån fulltränad. Det blir nog bättre längre fram, sa han.