Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kubikenborg chanslöst mot serieledande Östersund: "De kan vinna tvåan med det här laget"

Det blev en rejäl förlust för Kubikenborg när gästande Östersund intog Sundsvall. Östersund fick in hela sex mål och utökar därmed sitt övertag i serien. "Det är inte tungt att börja med förlut mot Östersund och det blir inte tungt att ladda om", säger Bosse Jakobsson, Kubens fotbollskommité.

Omstarten av division III inleddes med förlust för Kubikenborgs del. Serieledande Östersund slutade inte helt oväntat som segrare när de vann matchen med 0-6 i målskillnad.

Den första halvleken inleddes med två mål till Östersunds fördel. Det första målet kom via ett frisparksmål, som enligt Bosse Jakobsson höll hög klass.

– Det är troligen årets mål i de lägre divisionerna.

I den andra halvleken fick Östersund in ytterligare fyra mål och Kubikenborg fick därefter svårt att hitta ny energi.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och den är klart godkänd. I andra gör de fyra mål och då är det svårt att ladda om. Östersund är för bra. De är klasser bättre än de andra lagen i division III.

Trots att matchen innebar förlust för Sundsvallslaget menar Bosse Jakobsson att det inte blir tungt att ladda om.

– Det är inte tungt att förlora mot ett lag som Östersund. De har gjort 60 mål på tolv matcher och släppt in ett, det säger det mesta. Jag tror inte att någon har en chans att rå på dem under den här säsongen, säger han.

Inför matchstart låg fokus på att spela defensivt och hålla positionerna.

– Det håller suveränt bra till en början. Individuella misstag skapas genom att Östersund är så skickliga och det är det inte mycket mer att säga till om. Energin avtar i takt med att målen ramlar in, säger Bosse Jakobsson.

Både återvändaren Ahmad Khreis och nyförvärvet Fitim Ugzmailji spelade under lördagens match. Faress Mohammed från IFK Timrå väntas vara spelklar på tisdag och kommer därefter att medverka i bortamatchen mot Frösö IF.