Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Larsson nominerad till prestigefyllt pris

Annons
Åsa Larsson har nominerats med Solstorm (The Savage Altar på engelska) till det prestigefyllda priset The Duncan Lawrie International Dagger 2007 i Storbritannien.
Brittiska motsvarigheten till den svenska deckarakademien, The Crime Writers Association, tillkännagav den 6:e juni de sex författare som är nominerade till priset som delas ut till kriminalromaner, thrillers, spänningsromaner eller spionromaner som har översatts till engelska från originalspråk, för utgivning i Storbritannien. Prissumman är på £ 5000 till författaren och £ 1000 till översättaren och den slutgiltiga vinnaren tillkännages den 5 juli i London.
Solstorm är den första delen i den framgångsrika deckarserien om advokaten Rebecka Martinsson som gjort Åsa Larsson till en av Sveriges mest framgångsrika författare i Sverige och internationellt och hennes böcker ges idag ut i ett stort antal länder och på flera språk.
Under våren har Solstorm också blivit långfilm (premiär i december), producerad av Lena Rehnberg på Sandrew Metronome, regisserad av Leif Lindblom och med bland andra Izabella Scorupco, Mikael Persbrandt, Susanne Reuter och Krister Henriksson i rollistan.

Mer läsning

Annons