Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ med i andra träffen i bokcirkeln

/

Bokcirkel - I kväll möts vi i andra träffen i Mittmedias bokcirkel där vi läser Göran Greiders bok om Joe Hill. Följ med i chatten och diskutera boken med vår panel.

Annons

För snart 100 år sedan avrättades Joe Hill för ett dubbelmord i mormonstaden Salt Lake City. Oskyldigt dömd hävdar många. När han begravdes tågade tiotusentals människor på gatorna för att hylla hans minne och sjunga hans sånger. Vem var han? Och fanns motiv för mord eller inte?

I boken "Städerna som minns Joe Hill" följer författaren Göran Greider honom tätt i spåren från den lilla stugan i Gävle till gatorna i Chicago, hamnen i San Pedro och fängelset i Salt Lake City. Dessutom lanserar han en ny teori om varför Joe Hill inte ville berätta var han befann sig natten modern skedde.

I kvällens andra träff läser vi kapitlet som behandlar San Pedro och träffas i ett tv-sänt boksamtal på webben klockan 19.00. Därefter pratar vi vidare om boken i en chatt som du hittar här intill.

I panelen finns DT:s kulturredaktör Cecilia Ekebjär, litteraturprofessor Bo G Jansson, Gefle Dagblads kulturredaktör Kristian Ekenberg och Mittmedias kulturchef Gunilla Kindstrand (se panelmedlemmarna presentera sig själva och sin läsning här).

Se första bokpratet här.

Mer läsning