Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Releasefest för många författare

Boksläppet för "Högt tempo" firades med både tilltugg och bad i onsdags. Tillsammans med Bredsands femteklass har författarna Eva Swedenmark och Annica Wennström skrivit boken.

Annons

När det är releasefest ska det firas ordentligt. Bredsands femteklass gjorde snittar och dekorerade dem med bokomslaget till deras bok "Högt tempo". Det fanns också chips, salta pinnar och äppeldryck till alla dem som var med och firade. Läraren Johan Karlsson tog ett dopp i det trettongradiga vattnet för att fira.

Under våren har femteklassarna skrivit på deckarromanen "Högt tempo" tillsammans med författarna Eva Swedenmark och Annica Wennström. I onsdags kom den äntligen ut.

– Jag har varit lärare 15 år och det här tog priset. Barnen har insett att ingenting är omöjligt och det går att lösa allting. Nu är det en riktig bok med ISBN-nummer och allt, säger Johan Karlsson, lärare för klassen.

En del av arbetet gick via mejl. Författarna gav femteklassarna korta meddelanden som eleverna fick skriva berättelser om. Sedan skrev författarna ihop allt till en sammanhängande historia.

– Under uppläsningen kände de igen sina egna berättelser. Det var som små ljus tändes i ögonen: "Det här är ju min text, det här jag skrivit!". Det var så kul att se, säger Eva Swedenmark.

Mer läsning

Annons