Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande ända in i kaklet

/


Eld och djupa vatten


Camilla Grebe, Åsa Träff


Massolit

Annons

Ena veckan försvinner en liten flicka från sitt fosterhem, andra veckan försvinner hennes lillebror från ett annat tillfälligt boende. Oron är stor. Vem har tagit barnen? Efter ett tag dyker det upp bilder i sociala medier där barnen syns tillsammans med en främmande kvinna.

Det här är femte boken med Siri Bergman i huvudrollen. Hon är psykolog och knuten till polisens gärningsmannaprofilgrupp som får i uppdrag att titta närmare på barnens försvinnande.

Systrarna Grebe-Träff hör till de många krim-författare som använder genren för att belysa samhällsproblem. Deras böcker har olika teman, den här gången är det barn som far illa. De berättar på ett sätt som griper tag - det här är ingenting för känsliga läsare, särskilt inte den bakomberättelse som tilldrar sig för 25-30 år sedan, inspräng i berättelsens nutid.

De utsatta barnen skildras alltså med stor inlevelse, därför är det en smula överraskande att skildringen av Siri Bergman och hennes krånglande privatliv känns så platt. Det är spännande hela vägen, och oklart ända in i kaklet vem den skyldiga är.

Extrapoäng får författarna för att de inte tar för givet att hela världen vet var alla dessa förorter till Stockholm ligger.

Mer läsning

Annons