Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Einstein och Grynet kryddar kulturhösten

Barnkulturhösten har börjat i ett vimmel av både människor och djur.
För de äldre väntar klezmer, självförsvar och Bibelskoj.

Annons
Kommunens kultur- och fritidsavdelning är nu färdig med höstens program för Kulturmagasinet och diverse andra lokaler.
Teatersugna barn får till exempel träffa bilderboksgrabben Max och hans hund i Titta! Kommer Max! I en annan barnpjäs är Gittan rädd för gråvargar, och i en tredje blir Sigge Stackmyra förälskad.
Även instrument får liv när Kulturverkstan från Sundsvall presenterar Pia Piano och den förtrollade orkestern. Och Cirkus Elvira har i Pojken på stranden funderat över hur Odesseus son Telemachos kände sig när pappa var ute på havet hela tiden.
För ungdomar skojar Komprimerade Dramatiska teatern med Bibeln i oktober och Maya Hald ger en humoristisk grundkurs i feministiskt självförsvar i D Muttant Mission.
För musikintresserade spelar Frifot med Lena Willemark, Ale Möller och Per Gudmundson, och gruppen Tummel bjuder bland annat på klezmer.
Spännvidd är en föreläsningsserie om kultur och konstnärers arbete med regissören Olof Hansson, bildkonstnären Elin Wikström, skådespelaren Gunilla Röör och en före detta Sundsvallsbo som kan ge hela världen ett rosa skimmer: Elin "Grynet" Ek.
Fysikens år firas dessutom med populärvetenskapliga föreläsningar och teaterföreställningen "The Albert Einstein Show". Författarbesök blir det av Marjaneh Baktiari och Åsa Nilsonne.

Mer läsning

Annons