Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvecklingar när årets Alnöspel startar

Försäkringsbolagschefer i blåsväder är inget unikt för vår tid. De fanns också i början på 1900-talet, åtminstone i Georges Feydeaus farser. Iso Porovic blir ny regissör när Alnöspelen sätter upp Feydeau.

Annons
Georges Feydeau är ett välkänt namn för världens farsälskare. Han hade sin storhetstid som dramatiker kring förra sekelskiftet, men här i Västernorrland har han troligen inte satts upp - ännu.
En av hans pjäser har spelats under svenska namn som \"Leva loppan\" och \"En fluga i hennes öra\". Nu ges den ytterligare en tolkning av föreningen Alnöspelet och dess regissör för året, Iso Porovic, som till vardags oftast ses som skådespelare hos Teater Västernorrland.
I Alnöversion heter pjäsen \"Den heta flirten på Hotell Kissestrand\". Försäkringschefen, hans misstänksamma hustru och de vänner som dras in i historien kring hans eventuella kärleksaffärer förläggs till nutid i stället för till förra sekelskiftet. Försäkringbolag och vänsterprassel är ju minst lika aktuella i vår tid.
Det blir sjunde sommaren med Alnöspelen sedan starten 1997. För det mesta har Peder Forsberg skött regin. Men Iso Porovic har också ett förflutet med spelen - som skådespelare.
De var det första gänget svenskar som jag arbetade med, när jag var nykommen till Sverige för fyra år sedan, säger han.
Och vi tycker att det roligt att nu bolla tillbaka till Iso, säger föreningens ordförande Torbjörn Karlsson.
Iso Porovic tror att det är nyttigt för spelen att någon kommer in med annorlunda idéer och tankar kring regin. I dagarna börjar arbetet, och premiären sker kring midsommar på den vanliga spelplatsen Eriksdal.

Mer läsning

Annons