Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotomuseet ställer ut i Minsk

Lisa Selin och George Oddner har båda ställt ut på Bildens Hus Fotomuseum nyligen. Nu reser båda till Minsk med sina utställningar och fler representanter för Fotomuseet som en del i ett internationellt utbyte.

Annons
Sverige har två fotomuseet: Hasselblad Center i Göteborg och Bildens Hus i Sundsvall. Inget av den har i uppdrag att ta nationellt ansvar, men båda gör det - och på hög nivå.
I nästa vecka reser Petter Österlund och Åke Petersén från Bildens Hus fotomuseum till Minsk tillsammans med Lisa Selin och George Oddner samt Jan Troell, vars film om George Oddner ska visas.
Lisa Selin ställer ut sin \"On the search for Ali Boulala\" om skejtarkulturen i en månad, och två av George Oddners utställningar ska visas på ett par olika museer i Vitryssland. Sedan fortsätter utställningarna till andra platser i Vitryssland. Förmodligen visas de också på Moskvas stora och världsvida fotofestival våren 2006.
Vi har fått 150 000 kronor till resan från utrikesdepartementet och Svenska institutet. Vår nationella verksamhet belastar på så vis inte de lokal skattebetalarna, säger Petter Österlund vid Bildens Hus.
I retur kommer förmodligen andra utställningar österifrån. Bildens Hus har tidigare ställt ut i och haft utbyte med såväl Riga som S:t Petersburg.
På så vis skapar man kontaktytor och får hit saker som annars hade flugit Sverige och särskilt Sundsvall förbi. Vi är duktiga på bild i Sundsvall - Hasselblads Center sysslar med konstfoto, men när det gäller dokumentärfoto är Bildens Hus museum främst i Sverige, säger Petter Österlund.

Mer läsning

Annons