Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart för Jens

/

Jens Nilsson, tvåårsanställd hos Teater Västernorrland och bekant som en av tre clowner i Askungen, lånas under hösten ut till Stockholms Stadsteater.

Annons
Han ska repetera Staffan Westerberg pjäs \"Vad som hände när Selma Lagerlöf hittade August Strindberg på damtoan i Royals vinterträdgård 1909\", som spelas under våren 2009.
I våras spelade han innebandytränaren i Måns Herngrens film \"Håll min hand, ta min fot\", som snart är klar. Och i sommar åker han till Umeå för att agera galen professor i barnprogrammet Labbråttorna, som ska gå i Barnkanalen.
Barnen gör enkla experiment och jag har krympt dem och lagt dem under ett mikroskop, förklarar han.
Sundsvallspubliken kommer alltså inte att hinna se så mycket av honom under nästa spelår, förutom då Askungen spelas vidare och i en och annan soppföreställning.
Men vi för diskussioner om att jag ska fortsätta på Teater Västernorrland. Jag bor ju här i Indal, säger han.
Och naturligtvis är det kul att vara så efterfrågad.
I den här branschen kan det vända snabbt; man får ta chanserna när de kommer. Jag är inte orolig för framtiden, säger Jens Nilsson.
En annan Sundsvallsskådespelare, Lennart Jähkel, återvänder inom kort till hemtrakterna för att spela in radioreklam för Teater Västernorrland. Han ska vara dess \"Röst i etern\" i Radio Rix under hösten och puffa för teaterverksamheten.
Bland annat kommer vi att införa sista minuter-priser på biljetter. Vi fortsätter också publiksamarbetet med Timrå IK, säger marknadschef Maria Patriksson vid teatern.

Mer läsning

Annons