Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunilla Kindstrand lämnar jobbet som kulturchef för Mittmedia

/

Mittmedias kulturchef Gunilla Kindstrand har beslutat sig får att lämna koncernen och framöver arbeta via sitt eget företag.

Annons

– När jag utsågs till kulturchef för hela koncernen fick jag uppdraget att skapa en ny struktur för kulturbevakningen i Mittmedia. I dag har vi en stabil organisation, med starka lokala röster och tydliga specialkompetenser. Samtidigt som vi har genomfört en ansenlig ekonomisk besparing har vi ökat publiken och publikengagemanget väsentligt. Grunduppdraget är utfört och jag vill framöver kunna organisera mitt yrkesliv på ett nytt vis, via eget företag, säger Gunilla Kindstrand.

Anders Ingvarsson, tf redaktionell chef, beklagar att Kindstrand lämnar företaget:

– Tack vare Gunilla Kindstrand har Mittmedia i dag inte bara en starkare lokal kulturbevakning utan är också en aktör med genomslag i den nationella kulturdebatten. Gunilla har dessutom bidragit med viktiga perspektiv i utgivargruppen och den redaktionella staben och varit en mycket stark kraft i byggandet av nya Mittmedia, säger Anders Ingvarsson.

Per Bowallius, VD för Mittmedia, konstaterar att Gunilla Kindstrand har lyft Mittmedias kulturbevakning till en helt ny nivå.

– Vi har ett stort ansvar att fortsätta förvalta och utveckla vår kulturbevakning i den anda som Gunilla har etablerat och jag önskar henne lycka till med allt framöver, säger Per Bowallius.

Gunilla Kindstrand har i Mittmedia tidigare innehaft uppdrag som bland annat kulturchef på Gefle Dagblad och chefredaktör för koncernens tidningar i Hälsingland.

Hon gör sin sista arbetsdag i Mittmedia den 31 oktober.

Mer läsning

Annons