Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan Nya Tider glömmas bort

KOMMENTAR: Kristian Ekenberg om att Nya Tider portats från Bokmässan.

Annons

Efter flera år på Bokmässan i Göteborg, finns det fortfarande vissa platser som är som en labyrint där. Jag pustar lättad ut varje gång som jag lyckas ta mig därifrån, om jag av misstag irrat in där.

Det är lätt att försvinna i Bokmässevimlet.

De kantas av allsköns märkliga montrar och påminner mest om ”the upside down” i Netflix-serien ”Stranger things” – en parallellvärld som påminner om vår egen men som är en obehaglig skugga och befolkas av märkliga varelser.

Gissningsvis är det där högerextremistiska Nya Tiders monter hade hamnat, innan Bokmässans ledning fick skrämselhicka och gick emot tidigare linje om att tillåta i princip allt som håller sig inom lagens råmärken.

Twitter-sfären gastade upprört om att Nya Tider fick en megafon på ett av Sveriges största mingel. Men om det är något som har gett dem en megafon, som Expressens kulturchef Karin Olsson har konstaterat, är det medieuppmärksamheten som beslutet har fått.

Finns det något ställe där det går att vara mer bortglömd och ignorerad än i det utkantsträsk på Bokmässan dit de montrar som ingen bryr sig om har förpassats?

Om vi kunde skicka världens alla Trumpar och andra politiska dårar till denna parallelldimension – där de kan dela ut flygblad till varandra – skulle framtiden vara räddad.

Läs mer: Fler krönikor och kommentarer av Kristian Ekenberg

Mer läsning

Annons