Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Homohån avbröt teaterföreställning

/

Under turnéavslutningen av Riksteaterns "Männen med rosa triangel" valde Mattias Brunn att avbryta föreställningen. Anledningen var hån mot homosexuella från publiken.

Annons

Mattias Brunn har rest runt med föreställningen "Männen med rosa triangel", en pjäs om homosexuellas lidande under Förintelsen baserad på en bok av Heinz Heger.

Under en föreställning i Eslöv hånades ensemblen. Publiken gjorde kräkljud när ordet bög nämndes och kommenterade skådespelarnas utseende.

På sin Facebook-sida skriver Mattias Brunn: "Att prata om våld och tortyr, om brott mot mänskligheten, vi och dem, om utsatthet och naken sorg är utlämnande i sig. Men jag kan inte göra mig själv illa (eller de som lyssnade) genom ständiga underkännanden och kränkningar."

Han konstaterar att det är första gången som han har känt sig tvingad att avbryta en föreställning.

"Männen med rosa triangel" har turnerat i Sverige under våren. Mittmedias teaterkritiker Kristian Ekenberg skrev så här om föreställningen: "'Männen med rosa triangel' är en pjäs om föraktet för svaghet och det föraktet har fått ny kraft. Från Europas högerextremism till Amerikas Donald Trump och hans fäbless för att peka ut medmänniskor som losers."

Mattias Brunn är konstnärlig ledare för Folkteatern Gävleborg tillsammans med Erik Uddenberg och Kajsa Isakson.

Mer läsning

Annons