Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabella fick Lönnåstipendiet

/

Isabella Gidlöf-Gathe blev årets Kjell Lönnåstipendiat.
Hon får årets körledarstipendium för sitt arbete med flickkören Florus Chorus och för sin långa gärning som sångpedagog.

Annons

Stipendiet på 5 000 kronor delas ut av Kjell Lönnå själv vid nationaldagsfirandet på torget, och har till syfte att inspirera och uppmuntra goda insatser för körsången i regionen. I fjol gavs det till en hel kör, gospelkören Spectra.

Isabella Gidlöf-Gathe får det för att hon i många år format "Florus Chorus unga röster till en homogen och klangfull vokalensemble och därmed öppnat dörren till körlivet i stort". Hon har också "som sångpedagog bidragit till att unga i vår region kunnat gå vidare i sångens olika genrer".

När Isabella Gidlöf-Gathe ser tillbaka på sina 28 år som sångpedagog går det inte att räkna alla elever som hon haft. Men hundratals är de och hon vet att cirka 25 blivit professionella i sångare i olika genrer, i såväl opera som musikal och jazz. Och de brukar, när de berättar om sin bakgrund, tala om henne med värme.

Florus Chorus, Sundsvalls kulturskolas kör för äldre tjejer, har hon lett i 20 år, från körens bildande. Voice Toys, där de yngre tjejerna sjöng, ledde hon i 15 år. Däremot har hon aldrig lett en vuxenkör.

– Men jag har haft många förfrågningar. Och jag skulle säkert gå in för det med liv och lust. Det ger ju en annan kontinuitet eftersom man slipper byta ut kören så ofta som med skolelever, säger hon.

Men just nu tillåter tiden och omständigheterna bara att hon sköter sin flickkör, som hon gör så väl att hon stipendiebelönas

– Det är väldigt roligt att få stipendiet. Man behöver lite uppmuntran ibland, säger Isabella Gidlöf-Gathe.

Annons