Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Nilsson tar över Myror i brallan

/
  • Jens Nilsson utan scensmink. I höst går han ut i naturen tillsammans med barnen i

Jens Nilsson, skådespelare bosatt i Indal, tar i höst över programledarskapet för SVT:s barnprogram "Myror i brallan".

– Det känns väldigt hedrande, säger han.

Annons

Just nu är han grön och akrobatisk som fantasivarelsen Kassiopeja i Teater Västernorrlands "Momo eller kampen om tiden." Förra våren gästspelade han i "Selma och Ågust" på Stockholms stadsteater.

Annars möter man ofta Jens Nilsson i teaterclownens skepnad, hos eller utanför Teater Västernorrland, och han är i hög grad engagerad i allt sceniskt som händer hemomkring Indal. Men från och med mitten av maj får han börja veckopendla till Umeå för att under sommaren och hösten spela in ett 20-tal avsnitt av "Myror i brallan".

– Det är ju det största barnprogram som SVT egenproducerar. Och när jag sökte fattade jag inte att jag kommer att gå i så stora fotspår, säger han och syftar bland annat på Ola Lindholm, en numera välkänd programledare för såväl vuxna som barn som haft hand om "Myror i brallan" tidigare.

– Och det är extra roligt är att det är min bäste vän Stefan Edlund som ska vara fotograf. Vi har arbetat mycket tillsammans och vet precis vad den andre kan.

Jens Nilsson har agerat i barnprogram förut; han var professorn i "Labbråttorna" som också spelades in i Umeå. Det var där han provspelade för "Myror i brallan".

I programmen ska han tillsammans med barn utforska den svenska faunan. Vad enskilda program ska handla om är ännu inte klart, men han själv kommer att influera innehållet ganska mycket.

– Jag är inte scout och sover ogärna ute utan tält, men jag älskar att fiska och vara i naturen. Det var därför jag flyttade ut på landet, säger han.

– Här blir det inte Jens som spelar en färdig roll, utan jag fick uppdraget för att jag ska göra det på mitt sätt. Kanske kommer lite av clownen att skina igenom, fast en clown för mig är något annat än röda näsor. Det är hedrande och lite rörande.

Programmen sänds i höst i SVT.

Mer läsning

Annons