Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisvimmel i Mellanfjärden inför sommarteatern

/
  • Hur många har du sett förut av Mellanfjärdenteaterns nya stjärnskådespelare?Främst de nya Peter Perski, Jakob Stadell, Tintin Anderzon, Tina Leijonberg och Göran Thorell. Bakom Tommy Brusell, Figge Norling, Kristofer Eng, samt Sofie och Helena Brusell.

En och annan guldbagge kryper omkring. Katten Bull stryker runt benen men även beräknande typer och otäcka mördare kan uppenbara sig. Det kryllar av film-, teater- och TV-kändisar i Mellanfjärden inför teaterpremiären den 5 augusti.

Annons
Figge Norling, regissören av Dario Fos Alla tjuvar kommer inte för att stjäla, har samlat de sina inför de 23 föreställningarna som även i år lär bli utsålda. Recensionerna har varit utmärkta för föregående års spel och nu väntar några nyheter.
Det blir en modern komedi, inget 1800-talsverk, och mera sång och musik än förr, lovar Figge Norling.
Musikern Kristofer Eng, som inledde som live-musiker för tre år sedan då Figge Norling tog över efter Lars Lind, får en allt mer bärande roll. Han är ensam musiker och har även en stor talroll.
Det skulle egentligen krävas ett reportage om varje skådespelare för att kunna göra en presentation. ST ställer den svåra frågan vilken roll de känt för mest under åren. Knivig eftersom deltagande i en TV-serie ofta blir mycket mer uppmärksammad bland allmänheten än en teaterroll.

Kort presentation
¤ Jakob Stadell. Utsedd till landets främste musikalartist 2001. Väljer att kombinera färsk papparoll med spelet i Mellanfjärden.
Blev hederskommunalråd i Kramfors efter insatserna i En vacker dag, ett spel om Ådalen -31 som han kände mycket för.
Jag tror att vår komedi kan bli hur bra som helst, säger han.
¤ Tina Leijonberg. Har haft roller som Liza Minnelli, var också med i TV-serien Tre Kronor. För många känd som programledare i Söndagsöppet. Senast var hon mamma i Sol vind och vatten.
¤ Tintin Anderzon. Trots guldbagge för bästa biroll i filmen Adam och Eva tycker hon att Robin som Robin Hood hos Södertälje amatörteaterförening är det bästa hon gjort.
Och mamma Kim kommer på premiären?
Ja. Hon är en av Dario Fo-kännarna i landet.
¤ Göran Thorell. Han spelat en annan Dario Fo-pjäs, Vi betalar inte. Framhåller den och Kom igen Charlie. Som Bull i Julkalendern glöms han inte av allmänheten. Han var även med i Julkalendern med Staffan & Bengt.
¤ Peter Perski. Spelar tjuven och den enda som snackat till sig en roll.
Jag ringde själv till Figge och sade att rollen skulle passa mig utmärkt, skrattar han.
Han var Plåtman i Trollkarlen från Oz på träteatern i Järvsö vilket han gärna minns.
Sjöng duett med Tommy Nilsson.
¤ Figge Norling. Har tagit steget från aktör till regissör och spelar nu inte. Inom filmen kan nämnas att han var en otäck mördare i Svart Lucia. Ett udda pris från Walt Disney nämner han, hade en röst i Kejsarens nya kläder.
¤ Helena E Brusell. Dotter av Mellanfjärden, den enda som varit med i samtliga 13 år. Känner mest för sin insats i Mr Ernest och för sitt arbete för Trollstigen som under den gångna helgen och veckoslutet sågs av över 600 barn och vuxna. 12 utsålda föreställningar
¤ Kristofer Eng, Helenas make. Gör i dagarna även cd-inspelningar för italienska och japanska marknader.
Spelar bland annat i ett okänt, udda band som heter Bright Eye Brison. Det trivs jag verkligen med.
¤ Sofie Brusell. Arbetar på artistförmedling i Stockholm och har etablerade kontakter med flera av skådespelarna. Sufflös under teatern.
¤ Tommy Brusell, pappa till Helena och Sofie. Producent. Nordanstigs senaste kulturstipendiat, en mycket välförtjänt utmärkelse.

Mer läsning

Annons