Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiker och nyskrivet på Dramaten i höst

Å ena sidan Shakespeare, Strindberg och Brecht. Å andra sidan Lugn, Montelius, Fredén och Birro.
Dramatens höstsäsong är en mix av stora klassiker och nyskriven svensk dramatik.

Annons
Säsongen inleds den 17 september med utpremiären på Kristina Lugns poetiska komedi "Vera" med Ewa Fröling och Reine Brynolfsson i huvudrollerna. Pjäsen spelas på Dramatens lilla Målarscen. En vecka senare, den 24 september, är det dags för premiär på Shakespeares "Lika för lika" på Stora scenen. För regin står Yannis Houvardas och Staffan Göthe, Livia Millhagen och Gustaf Skarsgård gör några av rollerna.
En av höstens mest uppmärksammade föreställningar är redan nu "Fröken Julie" i regi av Thommy Berggren. I rollerna syns Maria Bonnevie och Mikael Persbrandt. Premiär blir det den 1 oktober på Lilla scenen.
Eva Bergman sätter upp "Sultanens hemlighet" av Tawfiq al Hakim, med bland andra Erland Josephson och Melinda Kinnaman, med premiär den 19 november.
Helt nyskrivet blir det på Unga Dramaten som visar Martina Montelius "En framrusande natt" och å Elverket som visar Peter Birros fristående uppföljning av "Arbetarklassens sista hjältar". Även här spelar Börje Ahlstedt en bärande roll. Urpremiär blir det den 8 oktober. Stora Elverket satsar på "Baal" av Bertolt Brecht i regi av Peter Luckhaus. Den 23 september har föreställningen med bland andra Magnus Krepper och Basia Frydman premiär. (PM)

Mer läsning

Annons