Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trailer Gallery kommer till Sundsvall

Trailer Gallery, ett konstgalleri på hjul har lämnat basen i Umeå och gett sig ut på sommarturné. Nu på torsdagen kommer det rullande galleriet till Sundsvall och parkerar vid Åkanten nära Mittuniversitetet för att erbjuda en kväll i konstens tecken, med start klockan 20.00.

Annons

2014 startades projektet Trailer Gallery, ett rullande konstnärsgalleri, med en vision om att få kontakt med den lokala kulturen och samtidigt visa konst på annorlunda platser. Nu ger de sig ut på en turné genom Sverige. 30 kilometer i timmen rullar de småvägarna fram och ställer ut hela vägen ner till Malmö och sedan upp till Stockholm.

På torsdagskvällen står Sundsvall på tur. Tillsammans med Lägdaprojektet, ett ateljekollektiv med bas i Sundsvall, har de parkerat vid Åkanten nära Mittuniversitet och Big Boy. Med start klockan 20.00 bjuder de in Sundsvallsbefolkningen att ta del av grillning, livemusik och konstfilm från över trettio olika konstnärer.

– Vi vill visa vad det finns för kultur i Sverige. Mycket av det vi visar kommer från våra kontakter från Umeå konstkola, men många är också verksamma konstnärer. Det hela är lite som en semester och jobb. Det är campingliv deluxe, säger Filippa Nilsson Kallhed, en av initiativtagarna till Trailer Gallery.

Mer läsning

Annons