Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leighs pjäs succé redan före premiären

/

Annons
När regissören Mike Leigh gör sin första pjäs på tolv år är intresset i Storbritannien stort. Redan före den första offentliga repetitionen den 8 september har biljetterna sålt slut på National Theatre i London. 16 000 teaterbesökare är nyfikna på vad Leigh har att erbjuda. Ännu så länge vet ingen vad pjäsen med titeln A new play by Mike Leigh ska handla om - ingen utom regissören och hans skådespelare, vill säga. Precis som tidigare jobbar Leigh mycket med improvisationer och håller en del information hemlig även för aktörerna ända tills premiären närmar sig.
Mike Leigh fick mycket fin kritik för sin film "Vera Drake" och brukar framhållas som en regissör som skådespelare älskar att jobba med.

Förbud mot inspelad musik i Turkmenistan
Ashgabat (PM)
Turkmenistans kommunistdiktator Saparamurat Nijazov har förbjudit all inspelad musik på offentliga arrangemang, i radio och TV och på bröllop. I ett dekret säger han sig vilja stoppa den turkmeniska kulturen från negativa influenser. Nijazov har tidigare tagit flera steg för att isolera landet för att minimera det utländska inflytandet, bland annat har han förbjudit opera och balett. Enligt BBC News har Nijazov motiverat sitt beslut med att han vill skydda de turkmenska musikaliska traditionerna.
Nijazov har varit president i landet sedan Sovjetunionen föll samman. 2001 utnämnde han sig själv till president på livstid.

Bästa rockkropps­delarna korade
New York (PM)
Keith Richards lever, Michael Stipes rakade hjässa, Gene Simmons tunga och Elvis Presleys skakande höfter.
Vad blir det?
Ett rockmonster, sammanställt av Spin Magazine.
Tidskriften har i sitt septembernummer listat de 25 "mest fantastiska" rockstjärnekroppsdelarna i världen. Listan toppas av Madonnas navel ("den var det som först utmärkte henne som mainstream-provokatör").
Rolling Stones-medlemmen Keith Richards lever har hamnat på plats nummer två. Richards inre organ uppges vara så tåliga att man kommer att kunna "täcka en rymdrakets exteriör med hans levervävnader" när han dör.

Luc Besson gör
hemlig film
Stockholm (PM)
Den franske regissören Luc Besson har spelat in en film i hemlighet, skriver Berlingske Tidene. Filmen heter Angel A och ska vara en romantisk komedi som har spelats in i Paris under sju veckor i sommar. Jamel Debbouze har huvudrollen i den svartvita filmen som är den första Besson regisserar sedan Jeanne d'Arc från 1999.

Mer läsning

Annons