Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marimba och gallsten i Stöde musikvecka

/

Det blir en kvinnlig musikvecka i Stöde i år.
I Reutlingens barockorkester är tio av elva musiker kvinnor. Två kvinnliga solister, marimbaspelaren Katarzyna Mycka och sopranen Martina Rüping, kompletterar jämte Lars Jönsson kammarmusikensemblen.
Programmet inför Stöde musikvecka den 22 - 27 juli är nu komplett.

Annons

Men givetvis finns det plats för män också i årets program. I öppningskonserten den 22 juli, som heter "Kärlek gör ont - gallsten också", finns regionens egen skådespelare Lars T Johansson, som drastiskt beskriver hur en gallstensoperation gick till på barocktiden. Ett verk av Marin Marais beskriver de olika nervpåfrestande momenten, som är mumma för en estradör.

Tre orglar i stället för de traditionella två blir det i tisdagens orgelkonsert, då kyrkans Ekska och Zetterqvistska orglar får sällskap av en tramporgel från en kyrksal i Viskan. Jan Sjldin, Per-Olof Swing och Sofia Sahlin låter dem ljuda i folkliga och klassiska toner.

I onsdagskonserten, "Stockholm - mina drömmars stad" spelar de tyska kammarmusikgästerna bland annat svensk barockmusik med något modernare inslag. Torsdagen bjuder på "Från Bach till Piazzolla", accordeonisten Daniel Andersson och två vänner på bandenon och violin, samt på kvällen en kammarmusikalisk Bachkväll med bland annat en violinkonsert tolkad på marimba. Slutkonserten, "Concerto rustica" blandar olika tidsåldrar men börjar och slutar med Vivaldi.

I övrigt rymmer veckan bland annat Lena Willemark och Jonas Knutsson, sommarkvällskonsert i år med Petra Marianowski som spelar cembalo - jazz- och familjekonserter samt hemvändardagen med lokala förmågor. Allt enligt god Stödetradition.

Mer läsning

Annons