Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med bilden som språk

Bilder säger mycket men talat språk behövs också. Det var tanken när medieelever från Sundsvalls gymnasium och jämngamla elever från Bad Salgau i Tyskland fotograferade sina samhällen. För utbyte och samtal över gränserna.

Annons
Resultatet av de fyra veckornas arbete, bilderna, ska redovisas i både Sundsvall och Bad Salgau. Här sker det genom en utställning i kommunhusets foajé.
16 av medieprogrammets elever har arbetat samman med tyska elever i smågrupper, två veckor i Sundsvall och två i Bad Salgau. Extra gnuggning i tyska föregick besöken, för målet var såväl ökat språkintresse som förståelse för och nyfikenhet på andras sätt att leva.
I foajén hänger nu mängder av bilder, de flesta färgglada, från de båda städerna. Mest är det bilder av den typ som återfinns inom information och dokumentation: arkitektur, offentliga ytor, skola, idrott, arbetsplatser. Det offentliga livet framträder mer än det privata, miljöerna mer än människorna. Närmast in på livet kommer vi jordbrukaren och representanterna för ungdomskulturen.
Intrycket blir att det inte är så stor skillnad mellan att leva i Sundsvall och Bad Salgau. Och så är det kanske också.

Mer läsning

Annons