Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördare och sektledare inspirerade till debutroman – resultat av en 20 år lång besatthet

/
  • Susan Atkins, Patricia Krenwinkel och Leslie Van Houten på väg till rättegången för Manson-morden 1969. De tre tillhörde vad som kallades för Charles Mansons familj.

Sommarens amerikanska litteratursnackis är i hög grad influerad av sektledaren och mördaren Charles Manson. Emma Clines "The girls" är resultatet av en 20 år lång besatthet.

Annons

I en intervju i New York Times berättar 27-åriga Cline om hur hon som sjuåring åkte förbi San Quentin-fängelset och av sina föräldrar fick höra att det var "Charles Mansons hus". Från början var hon mest intresserad av Manson själv, men senare gled intresset över till de unga kvinnor som valde att följa honom, men som mest har setts som fotnoter i hans livshistoria.

Debutboken är ingen dokumentär utan en roman med fiktiva huvudpersoner. Den fokuserar på 14-åriga Evie som en dag möter och fascineras av en grupp unga kvinnor som förefaller helt bekymmerslösa och liksom djuriska i sitt sätt att vara.

Just nu verkar intresset för Manson större än någonsin. Två långfilmer är på gång om hans liv och tv-bolaget NBC börjar snart sända en andra säsong av "Aquarius", serien om en fiktiv polis som förföljer Charles Manson.

Mer läsning

Annons