Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tors Hammarkör till Toscana

/

Tors Hammarkör från Alnön deltar i en internationell körfestival i Toscana.

Annons

Till den fjärde internationella körfestivalen i Toscana kommer tio körer från bland annat Mexico, Australien, Ungern, Danmark och Finland. Festivalen prioriterar att inte bjuda in alltför många körer men vill att de som kommer ska ha internationell spridning. Totalt deltar 300 sångare.

– Det är första gången vi deltar i den här festivalen, men vi brukar resa någonstans vartannat eller vart tredje år. För några år sedan var vi till exempel i Georgien för att vi hade kontakt med människor som bodde där, säger Maria Jakobsson i kören.

Toscanafestivalen pågår 8 - 11 oktober och bland annat ska Sundsvallskören sjunga i Markuskyrkan i Florens. Förutom gemensamma framföranden av bland annat Verdis "Fångarnas kör" och Kyriesatsen ur Puccinis Messa di Gloria har Tors Hammarkör också egna konsertpunkter. Den längsta är 25 minuter.

– Vi har valt några melankoliska svenska visor och lite Abba, det vill folk alltid höra. Vi har som vanligt målet att sjunga utantill och det har varit en utmaning att lära sig Bellman på italienska och en känd sång från Toscana, säger Maria Jakobsson.

Mer läsning

Annons