Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redaktören reflekterar

/

Annons

Forza Horizon 2 (Microsoft).

Redaktören har alltså uppgraderat till next level när det gäller konsoler och har, det är bara att erkänna, torskat dit på vad de kraftfullare maskinerna levererar.

Nu senast: Forza Horizon 2, som är så läckert – eller till och med läckrare – än man försökt föreställa sig.

Ettan var ett oblygt och överraskande lyckat försök att hitta en gyllene medelväg mellan arkadracing och simulering, mellan spel som Motorstorm (och förstås Forza Motorsport vars utvecklare Turn 10 var med och skapade spelet med Playground Games).

Forza Horizon släpptes till Xbox 360 i oktober 2012 och nu är uppföljaren här.

Precis som i förra spelet är det racing med open world-ambitioner vilket illustrerades perfekt i en underbar trailer/demo-snutt där en racingbil på en bilbana (med spår) plötsligt körde av spåret och brakade genom ett staket ut på en landsväg.

(Den sköna sekvensen kunde inom parantes sagt ha blivit en perfekt startsekvens i spelet också).

Detaljrikedomen och den krispiga grafiken som den kraftfullare nya konsolen Xbox One ritar upp är påtaglig och tar nästan andan ur en.

Du är på väg till The Horizon Festival visar det sig, ett event som hela spelet är uppbyggt kring. Där väntar lopp, tävlingar och utmaningar i en omfattning som också kan få dig att kippa efter andan.

Om du inte vill utforska världen runt omkring på egen hand alltså - vilket du självklart vill.

Forza Horizon 2 är en sandlåda full av racinggodis och spelet har den här lätt att lära svårt att bemästra-kvalitén som de bästa och roligaste spelen brukar ha.

Hur man tjänar poäng och avancerar i nivåer och skaffar nya bilar är för krångligt att beskriva men det är ett system som gör det mesta möjligt (om du kör hyggligt bra) inklusive att trimma och uppgradera bilar som du kan designa (eller pimpa) nästan hur du vill.

I lopp tävlar du mot spelarprofiler och inte mot AI-förare, vilket betyder att dina motståndare bygger på hur andra spelare kört.

Intressant – och mer realistiskt än att köra mot förare med artificiell intelligens (som som regel har ungefär samma körstil allihop.

Älskade du Forza Horizon – vilket du gjorde om du körde det – kommer du bli passionerat förälskad i Forza Horizon 2.

Mer läsning

Annons