Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riefenstahls foton upprör romer

Annons
Försäljningen av den tyska fotografen Leni Riefenstahls bilder från filmen "Tiefland" har upprört en romsk organisation. Bilderna visar romska barn, som efter arbetet med Riefenstahl ska ha deporterats till tyska förintelseläger, skriver The Guardian.
Leni Riefenstahl var Adolf Hitlers favorit och bidrog till den tyska propagandan med filmer som "Viljans triumf" och "Olympia". Men själv hävdade hon alltid att hon aldrig var nazist. Riefenstahl påstod också i ett brev att inget av de barn som medverkade i "Tiefland" skickades till lägren.
Fotografierna av barnen säljs på det brittiska auktionshuset Mullock Madeley av en anonym säljare. Försäljningen har nu stoppats efter en vädjan från organisationen Travellers' community som vill samla ihop pengar för att köpa bilderna.
De menar att dessa fotografier är heliga för dem och att de inte tvivlar på att dessa barn blev mördade, säger Richard Westwood-Brookes, expert på auktionsfirman. Jag är mer än glad över att kunna ge dem möjligheten att köpa dem. (PM)Mer läsning

Annons