Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksteatern har mycket tydliga visioner

Teaterdebatten fortsätter. Camilla Fahlander, Riksteatern, håller inte med om Curth Bladhs kritik att hennes verksamhet skull sakna visioner.

Annons

Det är härligt med debatt och olika åsikter. Att teater, dans och annan scenkonst kan engagera och skapa debatt är viktigt, tycker jag. Därför har jag med stor glädje läst både Curt Bladh, Lennart Engman och Staffan Mjönes olika argument och åsikter om teaterintresse och medlemsutveckling. I Curt Bladhs senaste text, den 6 februari i Sundsvalls tidning, skriver han bland annat om relationen mellan Scen Sundsvall, som är en av de föreningar i Sverige som äger Riksteatern, och Riksteatern. Det är Riksteatern, och inte Scen Sundsvall, som är problemet, menar Bladh och skriver ”Det som en gång var en folkrörelse för teater har urvattnas till något slags turnéorganisation, utan egna visioner - mer eller mindre utan ambitioner.”

Att Riksteatern skulle sakna visioner, det stämmer inte. Riksteatern har en mycket tydlig vision, och den har ombud för Riksteaterns ägande teaterföreningar - bland annat Scen Sundsvall - tagit beslut om.

Riksteatern ska skapa mentala krockar på många språk för att sätta tanken och känslan i rörelse, och vi ska arbeta med delaktighet och demokrati. Det är vår vision, som ombud på Riksteaterns kongress tog beslut om för ungefär fyra år sedan.

I vår väntar nästa kongress för Riksteatern, då möts åter igen ombud från hela folkrörelsen, den här gången ska vi ses på Södra teatern i Stockholm. Jag ser fram emot många diskussioner, möten och åsiktsutbyten då. Välkommen!

Mer läsning

Annons