Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunde Sånger för livet för Lönnå i höst

Stora sångarmöten är inte så vanliga i vår tid.
Ett undantag är Sånger för livet, då Globen fylls av körsångare under Kjell Lönnås ledning. Höstens konsert har lockat rekordmånga anmälda.

Annons
Den 15 oktober fylls Globen åter av sångare från hela Sverige. Under Kjell Lönnås ledning sjunger de en blandning av kyrkliga och icke-kyrkliga sånger, folkvisor och en och annan lite svängigare låt av äldre datum. I år blir det också en medley av gamla schlagers och något Stevie Wonder-inslag.
Det blir sjunde gången - fast för Kjell Lönnås egen del blir det åttonde konserten i Globen. Han tjuvstartade en gång med ett storsångarmöte kallat Älskade psalmer.
Nu ser han hur Sångerna för livet lockar allt fler.
I år har 4 800 körsångare anmält sig. Det är rekord. Men som vanligt har vi tvingats begränsa antalet till de 3 000 som anmält sig först, säger han.
Han är också glad över att förhållandevis många från Sundsvallsområdet, cirka 300 sångare, möter upp i oktober.
Årets gästartister blir Loa Falkman, countrysångerskan Jill Johnson, Dan Anderssontolkaren Sofia Karlsson och Jeanette Köhn, som ska sjunga George Gershwins musik ur operan Porgy and Bess. Kjell Lönnå arbetar själv med körarrangemangen, och orkesterarrangemangen skrivs av Anders Ekdahl och Sundsvalls egen Stig Robertsson.
Och som vanligt står Läkarmissionen som arrangör och ser till att överskott från konsert och skivförsäljning går till hjälparbetet.

Mer läsning

Annons