Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad violinist spelar

Violinisten Ronnie Weber fullföljer konserten i kväll. Trots en skada i axeln räknar han med att vara solist i Prokofjevs violinkonsert tillsammans med Sundsvalls kammarorkester i Stadshussalongen i kväll.

Annons
Det är inte bara idrottsmäns liv som förmörkas av skador. Musik är också en synnerligen fysisk aktivitet, där det krävs att utövaren har funktionsdugliga muskler och senor.
Efter att ha halkat på gräsmattan utanför sitt hem fick Ronnie Weber, till vardags andra konsertmästare i Sundsvalls Kammarorkester, så ont i sin vänstra axel att orkestern och dirigenten Christian Lindberg förberedde en programändring.
Christian Lindberg, som är världskänd trombonist utöver att vara blivande chefsdirigent för Sundsvalls Kammarorkester, rustade sig för att spela dubbelrollen som både solist och dirigent - en kombination som han i och för sig rott i land vid flera tillfällen tidigare - och orkestern beställde hem noter på Davids trombonekonsert.
Men Ronnie Weber ville inte ge upp. I går, onsdag, beslutade han sig för att spela i alla fall. Med en (1!) repetition tillsammans med orkestern i bagaget och, troligen, axeln nedlugnad av något medicinskt men inte dopningklassat.
Ronnie har en vilja av stål. Men har man förberett en konsert i nästan ett år är det förståeligt att det sista man gör är att ställa in, säger orkester - och gästspelsansvarige Lars Fregelin.

Mer läsning

Annons