Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarteater på gamla dansbanan

Teater Äsch kommer att spela Wilhem Mobergs \"Marknadsafton\" under sommaren. Spelningen kommer att ske på Norra Bergets gamla dansbana. — Det känns skönt att kunna ha tak över huvudet, säger Marie Lundblom

Annons
Med start den 7 juni planerar Teater Äsch 16 föreställningar fram till den 28 juni. Det är lite ovanligt med tidig premiär för utomhusteater så här långt norr ut men med hjälp av den gamla dansbanan så tror producenten och skådespelerskan Marie Lundblom att det ska gå.
Vi ska täta igen håligheterna så att det inte blir dragit för åskådarna, säger hon
Annars är \"Marknadsafton\" en gedigen sommarpjäs. Föreställningen är en av Wilhem Mobergs mest spelade och det är ett riktigt folklustspel.
Det är den optimala sommarpjäsen att spela uppe på Norra Berget och dess sommarmiljö, säger Marie Lundblom.
Ensemblen består av fyra personer och just nu är de utspridda lite överallt. Så hittills har repetitionerna bedrivits i form av läsning hemma på kammaren. Men till nästa helg så planerar de att komma igång ordentligt. Förutom Marie Lundblom så medverkar Åke Arvidsson, Gunnel Johnsson och Anders Öhrström.
I pausen så planerar man även att ha fikaservering under björkarna.
Men bäst av allt är att publik och skådespelare kan vara både varma och torra fast det är utomhus. Och så är akustiken toppen, det här kommer att bli bra, säger Marie Lundblom.

Mer läsning

Annons