Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taubesällskapet sjöng på 120-årsdagen

/
  • Som stjärnor små sjöng Taubesällskapet i den klara marskvällen.
  • Snöfri skulle Astri Taubes staty när Taubesällskapet uppmärksammade 120-årsdagen av Evert Taubes födelse. Kristina Persson sopade.
  • Taubesällskapets ordförande Bo Sahlén dekorerade flickstatyn av Astri Taube med röda rosor som en hyllning på Evert Taubes födelsedag.
  • Som stjärnor små sjöng Taubesällskapet i den klara marskvällen.
  • Röda rosor och deklamerande av Min älskling du är som en ros. Det blev den vackra inramningen när Taubesällskapet uppmärksammade 120-årsdagen av Evert Taubes födelse vid den staty som Astri Taube skapat.
  • Astri Taubes flicka som står framför den före detta flickskolan i Sundsvall som i dag är Kyrkans hus.

Som stjärnor små sjöng Sundsvalls Taubesällskap Nordosten i går kväll utanför Kyrkans hus vid den flickstaty som Astri Taube gjorde till flickskolan. Dagen till ära fick hon två rosor i sin famn.

Annons

Men innan firandet inleddes fick Kristina Persson göra det som de flesta har gjort till leda denna vinter. Ge sig på snön så att statyn kom till sin rätt.

Sedan kunde ordförande Bo Sahlén inleda högtidlighållandet av Evert Taubes födelse den 12 mars 1890.. Och eftersom det var vid statyn som Everts hustru skapat deklamerade Bo Sahlén Min älskling du är som en ros.

Kvällen fortsatte sedan i Taubes tecken med en pubafton på Skönsbergs Folkets hus.

Taubesällskapet i Sundsvall växer snabbt. Det bildades 23 september 2008 och i dag är det cirka hundra medlemmar.

Förutom att ordna pubkvällar planerar föreningen till hösten en konsert på Merlo slott tillsammans med Par Bricole och Nordiska kammarorkestern.

Annons