Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för komedi med djup

/
  • Jan

Ensemblen har repeterat nästan hela sommaren inför urpremiären av "Ol' Fars arv" och på fredag den 7 augusti är det dags för premiärvisningen. Jan "Janken" Åkerström, pjäsens regissör, lovar många goda skratt.

Annons

Hur känns det inför premiären?

– Det är kaos, men jag har varit med så länge att jag vet att det måste vara det innan genrepet. Det är i alla fall rätt sorts kaos. Det är mest praktiska grejer som är kvar. Rekvisitaprylar som vi måste hitta och så. Men sånt löser sig alltid. Repetitionerna flyter på jättebra.

Hur är stämningen i ensemblen?

– Det är en kanonstämning. Egentligen är det det som är grejen med att regissera amatörteater, eller projekt av den här sorten. Man får tillbaka så mycket. Att få se hur alla utvecklas är fantastiskt. Sedan är det en sån glädje, energi och sammanhållning.

Vad kan publiken vänta sig?

– En klassisk Kerstin Hultin-pjäs. Ol' Fars arv är en komedi med ett visst djup. En rolig detalj är att Kerstin har skrivit in en massa frågetecken i pjäsen. Publiken kan fortsätta spekulera i vissa grejer som sägs, för de får inga svar under pjäsens gång. Det är som en känga till medietiden vi lever i. Vi har vant oss vid att få en historia presenterad för oss och sedan ställer vi inga följdfrågor.

Sedan kan jag lova många goda skratt och lite "klumpen i halsen" emellanåt. Jag blir fortfarande hänförd av vissa scener, trots att jag sett dem minst 25 gånger.

Mer läsning

Annons