Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viskonsert först ut under teaterhösten i Timrå

/
  • Erik Lidholm som Elvis i Panikteaterns

Frossapremiär, ladugårdskomedi, berättarteater - och en konsert. Timrå Riksteaterförening har redan börjat höstens verksamhet.

Annons

För ett par år sedan blev riksteaterföreningen medproducent i konsertserien i Vivstavarvs kapell.

I sommar blev det ingen konsertserie, men föreningens bokning står fast. Därför inleder ett visprogram höstens scenserie den 20 september.

Lisbeth Fors Malm och Ange Turell, båda från Umeå, sjunger respektive spelar klassisk gitarr. Den första delen av programmet presenterar engelsk musik, gammal av John Dowland, modernare av Benjamin Britten och poppig av Beatles. De kompletterar upp till en helafton med svenska visfavoriter som Olle Adolphson, Evert Taube med flera.

– De är båda skickliga och detta blir något nytt för oss, till på köpet i varvskapellets fina miljö, säger Ulla-Britt Ulander, sekreterare i föreningen.

"Man tål ju inte vad som helst" är Martin Lindbergs text, framförs av berättaren Stig Östman den 13 oktober i Söråkers Folkets hus. Den besöker också Sundsvall i höst och det är den hejdlösa historien om en urartad grannfejd i den lilla byn Långledan och om dess speciella människor; om välvilja och missförstånd och hur det kan bära till.

Stig Östman är ensam på scenen och dessutom väldigt teknikokrävande: den enda rekvisita han har är en kassettbandspelare. Batteridriven, så inte ens ett eluttag behöver han.

– Stig Östman är mycket efterfrågad här och det fanns de som kom på vårt medlemsmöte bara att för baka biljetter till den här föreställningen, säger Ulla-Britt Ulander.

Den 7 november är det premiär för Teater Västernorrlands Vinterfrossa och liksom i fjol förläggs den till Ljustorps bygdegård. Där är det redan utsålt, men också till genrepet säljs biljetter till denna årets uppgörelse med vintern och samtiden i humorns och skärpans anda. Årets regissör är Jens Nilsson, som har utlovat drömmar som en sorts röd tråd.

Sista föreställningen i höst är Panikteaterns "Älskade Elvis" som ges den 28 november i Västansjölokalen.

– Det är en "ladugårdskomedi". Två syskon bor på en bondgård. Brodern är inte så bra på att vara bonde, men desto bättre på att härma Elvis. Han vinner en look-a-like-tävling och lämnar gården för att göra lyckan som Elvis, säger Ulla-Britt Ulander.

Och de som tycker att Erik Lidholm är duktig på playback kan behöva veta att han sjunger själv i föreställningen.

– Det är en berättelse om att följa sin dröm, bli lurad och sviken men också hitta sin egen plats, säger Ulla-Britt Ulander.

Liksom Sundsvalls teaterförening Scen Sundsvall växer föreningen i Timrå stadigt. Nu är man mer än 300 medlemmar.

Mer läsning

Annons