Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teatern dukar buffé

Annons
Med tolv program på tolv dagar presenterar Teater Västernorrland med samarbetspartner i november bufféteater i Sundsvall, det mesta på Svea, ett par mer regelrätta teaterproduktioner på Konsert.
Det börjar 13 februari med Sofia Andersson och Jan Boholm i "Pappa! Vi har fått en bebis!", en liten familjeföreställning som länge varit på turné, spelats på daghem i Sundsvall men nu når en äldre publik.
Mer på buffébordet:
"Lugn Allan", Anderas Liljeholms och Åke Arvidsson musikaliska möte mellan Allan Edwalls visor och Kristina Lugns texter, med musikaliskt bistånd av Örjan Lidén.
"Rosa drömmar" är "en bubblande föreställning i badrumsmiljö" med Cirkus Elvira, här Ann Jerbo och Sofia Andersson och hemlig musikalisk hjälp av Urban Hedin.
"Några gamla Wijser" är ett program kring 1600-tals kompositören Ingierd Gunnarsdotter, med Ulrika Andersson och kören Gaudium.
Marie Lundblom, Paul Chevellerau, Ammi Lenander, Ann Wikner och Stefan Åkerman har gjort ett strindbergskt sammandrag, "Absolut Strindberg". Åtta, nio pjäser avverkas på 40 minuter, publiken ska få gissa ur vilka pjäser scenerna kommer. Till det litet prosa, lyrik och visor av titanen.
Fjortonmannagruppen So Nice har sammanställt programmet "Sångers på gott och ont".
Gisela Nilson spelar sin föreställning "En resa med Ulla Billqvist någonstans i Sverige", gammal på repertoaren.
Berättaren Stig Östman kommer för att till lunch berätta Torgny Lindgrens novell "Mandelpotatis".
Trarfta Dansensemble ger det annorlunda dansprogrammet "Gillet. Nytt är också "Älskar, älskar inte". Allt detta på Sveateatern.
På konsert spelas de två ungdomspjäserna "Sitta kvar" och "Som glöd under snö", redan visade ett antal gånger.
Till varje program en välfylld smörgås med dryck, och till alla möjlighet att köpa ett rabatthäfte: tre föreställningar, med tilltugg, för endast 300 kronor.

Mer läsning

Annons