Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två urpremiärer hos Teater Västernorrland

Annons
Under våren presenterar Teater Västernorrland två urpremiärer i samarbete med Riksteatern. Det handlar om Pleasure av Lisa Langseth och Dö din jävel Dö Dö Dö av Anders Duus. Två unga svenska dramatiker som båda gjort sig kända för teaterpubliken för sina skarpa skildringar av samtiden.

Mattias Knave är tillbaka på Teater Västernorrland; han satte senast upp Malin Lagerlöfs Rum för kärlek. Denna gång regisserar han Stefan Lindbergs Huvudvärk med E.

Gisela Nilsson turnerar vidare med produktionen En resa med Ulla Billqvist - någonstans i Sverige samt fortsätter med föreställningen om den Sundsvallsfödda Kai Gullmar. Hon kommer även i musikprogrammet Älskar, älskar inte. I samtliga produktioner står Gisela själv för såväl medverkan som för idé och regi samt till viss del även text.

Teater Västernorrlands musikaliske ledare Örjan Lidén har skrivit text och musik till körproduktionen Aisopos, Aisopos, har du nåt att lära oss...som teatern gör i samarbete med kören Mousiké. Produktionen blir del två av det lsamarbetet med Lejonet och Åsnan som spelades i Sundsvall hösten 2004.

Teater Västernorrland driver också projektet Ojämnt med Elisabeth G Söderström som projektledare. Ett projekt som behandlar jämställdhet på arbetsplatser och som kommer att resultera i två mindre produktioner som spelas på olika företag och organisationer, projektet kommer även att pågå internt på teatern för att se till den egna organisationens inre strukturer
Det blir ocksås lunchteater på Sveateatern i Sundsvall samt att gymnasieprojektet under ledning av Isa Schöier och Öllegård Gollous som startade hösten 2005 går in i en ny fas som kommer att resultera i en pjäs med premiär våren 2007.

Mer läsning

Annons