Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tystnadtagning-uppropet blir bok

De kvinnliga skådespelarna bakom #tystnadtagning-uppropet har samlat sina berättelser i boken "Så som vi minns det" som ges ut i år.

Annons

All vinst från försäljningen av boken, som ska skildra "den sanna och fullständiga historien om #tystnadtagning", kommer att gå till den fortsatta verksamheten inom uppropet och dess målsättning: en jämställd film- och teaterbransch.

Jonas Ekströmer/TTLena Endre och andra skådespelare från teateruppropet #tystnadtagning kommer hand i hand till tonerna av en sambaorkester till Guldbaggegalan 2018. Arkivbild.

"Vi vill också med detta hylla alla som på olika sätt jobbat med de olika uppropen som följde efter #TystnadTagning och som är delaktiga i att skapa en ny verklighet", säger initiativtagarna till #tystnadtagning i ett pressmeddelande.

Uppropet #tystnadtagning samlade förra året över 800 kvinnliga skådespelare i ett gemensamt upprop mot sexuella trakasserier i film- och teaterbranschen. En dokumentär om uppropet och dess konsekvenser – "#tystnadtagning – När viskningarna blev till rop", sänds i SVT1 den 7 mars.

Mer läsning

Annons